Circus Boelaere vliegt de zomer in (video)

BERCHEM/BORGERHOUT/DEURNE - De zomervakantie wordt dit jaar goed ingezet in het Te Boelaerpark, op de grens tussen Borgerhout, Deurne en Berchem. Op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2015 zijn kinderen en hun (groot)ouders telkens vanaf ’s middags welkom op ‘Circus Boelaere’. In een feestelijke circussfeer geniet iedereen van verschillende (gratis) circusacts voor groot en klein, kinderanimatie en livemuziek.

Vrijdag

Op vrijdag 26 juni is er al een voorproefje en kunnen de buurtbewoners vanaf 20 uur genieten van een gratis liveoptreden van Den Ambrassband en een hapje kopen aan de foodtruck of een drankje aan de bar. Vanaf 22 uur is er een gratis buurtbarbecue, aangeboden door Al Ikram. De bewoners kunnen in een toffe sfeer kennismaken met wat er tijdens het weekend op stapel staat en de aanwezige politici - Tjerk Sekeris, Ariane Van Dooren en Elke Brydenbach van Deurne, Cindy Van Paesschen van Berchem en Marij Preneel, Stephanie Van Houtven en Zohra Othman van Borgerhout - geven vanaf 20 uur het officiële startschot van ‘Circus Boelaere’.

Zaterdag

Op zaterdag zal de eigenzinnige en kleurrijke fanfare ’t Akkoord het beste van zichzelf geven. Het Trio Satchok toont adembenemende salto’s, sprongen en piramides. De vier acrobaten van Acrobarouf brengen de grappige voorstelling Scratch. In de poëtische voorstelling ‘Moes’ leren kleuters de evolutie van appels tot moes. Massage/Collage zorgt dan weer voor een deugddoende massage voor en door kinderen. Turnkring Volharding danst de 1-2 dance en Maurice en Gérard, twee geestige flikken op stelten, zorgen voor gewaarborgde orde, rust, discipline en veiligheid. Dj Tournesol komt plaatjes draaien.

Zondag

Op zondag strijkt het Grote Minicircus van Hoetchatcha neer met dansende honden en apen, olifanten die salto’s maken en uitdager John De Sterke Man. De komische en excentrieke Barto toont al zijn grappen en stunts. De vliegende artiesten van Cirq’ulation Locale verrassen de aanwezigen met een spectaculaire trampolineshow en halsbrekende acrobatieën. De Gedachtenleesman is een superheld die alles wil weten wat mensen denken. Fata Murgana zorgt voor ambiance, muziek, dans en blitse kostuums. Latzi Jones brengt een zingende zaag en radio mee voor een uniek concert. Papa Mojito zorgt in de zomerse bar voor een eigenzinnige cocktail van allerlei muzieksoorten.     

Doorlopend kunnen kinderen zich op zaterdag en zondag uitleven op een avonturen-, spel- en creazone met een stormbaan en een zweefmolen. Er zijn ook circusworkshops, eetkraampjes en een zomerbar. Alle catering op vrijdag, zaterdag en zondag wordt verzorgd door verschillende buurtverenigingen en organisaties uit Deurne, Berchem en Borgerhout.

Praktisch

De meeste voorstellingen zijn gratis. Voor Moes, Massage/Collage en het Grote Minicircus Hoetchatcha betalen toeschouwers 2 euro. Ze reserveren op www.circusboelaere.be. Ook ter plaatse kunnen ze tickets kopen, zolang de voorraad strekt. Op deze site staat verder het volledige programma met de exacte uren van de voorstellingen.

Circus Boelaere is een samenwerking tussen cultuurcentra Berchem en Deurne en de districten Berchem, Deurne en Borgerhout.

Image: 
Circus Boelaere vliegt de zomer in