Wordt Pulhof de ‘Strafste School’ van Vlaanderen? (video)

BERCHEM - Aan de ingang van het Pulhof staan vijf leerlingen te wachten op de aankomst van de jury van radio MNM. Ze zijn zenuwachtig want hun school doet mee aan de wedstrijd ‘De Strafste School van Vlaanderen’ georganiseerd door MNM. Maar ondanks hun zenuwachtigheid zijn ze ervan overtuigd dat ze die titel in de wacht zullen slepen.

Haka

Op de speelplaats van het Pulhof worden de MNM-juryleden door honderden enthousiaste leerlingen hartelijk welkom geheten. En binnen in de kerk wordt die welkom nog eens met een indrukwekkende traditionele Haka-dans overgedaan.

Kwaliteit in Antwerpen

Nadien gaat het in een rotvaart langsheen de talrijke acts en strafste toeren van het Pulhof. Alle troeven worden bovengehaald. De MNM -jury is sterk onder de indruk. Niet alleen van het Pulhof maar ook van de andere Antwerpse scholen die door MNM bezocht werden. Claude Marinower, de schepen van Onderwijs van de stad Antwerpen, die toevallig op officieel bezoek was, krijgt hiervoor complimenten van MNM-presentator Tom De Cock. “You made my day!” reageerde de schepen.

In rappel van de kerktoren

Hoe straffer hoe liever moeten ze daar in het Pulhof gedacht hebben want een afdaling in rappel van de kerktoren staat ook op het programma. Tom De Cock geeft na zijn afdaling toe dat hij blij is dat hij terug op de grond staat. Even later komt ook Kris Smout, de directeur van de school, naar beneden geklommen. Op de vraag of hij misschien eens moet meedoen aan de wedstrijd ‘Strafste Directeur’ antwoordt hij dat het belangrijk is om af en toe eens af te dalen. “Dit is geen school waar vanuit een ivoren toren gewerkt wordt. Wij staan tussen de leerlingen en de collega’s.” zegt hij.  

Winnaar?

Vandaag heerste in het Pulhof een geweldige sfeer van teamspirit en creativiteit. Een dag die iedereen die erbij was zich nog lang en met verdiende trots zal herinneren. De winnaar van de Strafste School anno 2016 wordt donderdag bekend gemaakt.

Image: 
Wordt Pulhof de ‘Strafste School’ van Vlaanderen?