Vanavond explosies en brand bij opnames Patser in Berchem (video)

BERCHEM – Aan de hoek van de Driekoningenstraat met de Sint-Lambertusstraat zijn al enkele dagen opnames bezig van de nieuwe film ‘Patser’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Explosies en brand

Deze avond ensceneren ze daar in het tot pizzeria omgebouwd pand een ontploffing en een brand. Voertuigen van brandweer en politie figureren mee in de opname. Voor alle duidelijkheid, er is geen enkel gevaar voor de omgeving.

Drugsoorlog

Over de film zelf dan. Patser vertelt het verhaal van enkele Marokkaanse jongeren die in Antwerpen in een drugsoorlog verwikkeld geraken. Het gaat over vier hangjongeren op ‘t Kiel in Antwerpen, die willen leven zoals in een videoclip. Ze spiegelen zich aan de Kingpin van de Amsterdamse cocaïnehandel en stoppen hun neus in high-profile drugszaken. Maar het wordt plots wel erg heet onder hun voeten als ze voelen dat de Colombiaanse drugsmaffia hen op de hielen zit.

Cast

Naast Matteo Simoni in één van de hoofdrollen maakt ook Nora Gharib deel uit van een heel diverse cast. De film komt volgend jaar uit.

Figuranten gezocht

Voor de opname van een grote party scene in Ikon in Antwerpen, is men nog volop op zoek naar figuranten. Wie tussen 10 en 14 juli tijd heeft voor opnames, schrijft zich best zo snel mogelijk in via https://pages.inthepicture.com/patser

Filmopnames van donderdag

De opnames vinden vanavond plaats van 18.30 uur tot 04.30 uur vrijdagochtend. Tussen 18.30 uur en 19.30 uur zijn er mogelijk explosies te horen. Dat zijn gecontroleerde ontploffingen voor de opnames, uitgevoerd door een gespecialiseerde firma. Van 22 uur tot 02.30 uur wordt een uitslaande brand geënsceneerd in het gebouw. Ook die wordt volledig gecontroleerd uitgevoerd. Tussen 02.30 en 04.30 uur tot slot is er nog een opname waarbij voertuigen van brandweer en politie figureren.

Geen gevaar

Zowel de stad Antwerpen als de politie en de brandweer zijn op de hoogte van deze activiteiten. Er is geen gevaar voor de omgeving.

Verkeersmaatregelen

Tussen donderdag 6 juli om 12 uur ’s middags en vrijdagochtend 7 juli om 5 uur ’s morgens is er geen  verkeer mogelijk in de Sint-Lambertusstraat. Op het kruispunt Driekoningenstraat/Sint-Lambertusstraat/Patriottenstraat geldt een parkeerverbod. Het kruispunt wordt vanaf 18 uur afgesloten voor verkeer en er wordt een omleiding voorzien. De omgeving van het gebouw op de hoek wordt met herashekken afgeschermd. 

Image: 
Filmopnames Patser van Adil El Arbi en Bilall Fallah in Berchem Berchem TV