Stad verkoopt bodemanalysekits aan spotprijzen (video)

BERCHEM - De stad Antwerpen biedt samen met de OVAM 300 kits voor bodemanalyses en 40 kits voor kippenrenanalyses aan voor een spotprijs. Vanaf 25 februari worden de kits verkocht in de Antwerpse zadenbibs en in het EcoHuis. Met deze dienst wil de stad haar inwoners alle mogelijkheden en informatie geven om gezond aan een moestuin of kippenren te beginnen.

Moestuin

Bij een bodemanalyse wordt grond van de bodem geanalyseerd om te weten of Antwerpenaars probleemloos een moestuin kunnen aanleggen.

Kippen

Bij een kippenrenanalyse wordt de bodem van de kippenren geanalyseerd. Uit die analyse moet blijken of het veilig is om eieren van de eigen kippen te eten.

Bodemanalyse praktisch

  • Vanaf 25 februari tot 31 maart, of zo lang de voorraad strekt, bodemanalysekits te koop in het EcoHuis of in één van de zadenbibs in bibliotheek Bist (Wilrijk), bibliotheek De Poort (Berchem) of bibliotheek Driehoek (Ekeren).
  • 20 euro per analyse voor een bodem- of kippenrenanalyse. Mensen met een OMNIO-statuut betalen 10 euro per analyse. Zonder tussenkomst van de stad en de OVAM kost een bodemanalyse 70 euro, een kippenrenanalyse kost zelfs 400 euro.
  • De voorraad is beperkt. De stad raadt geïnteresseerden daarom aan om niet te lang te wachten.

EcoHuis zaait gezond

De eerste kits zijn te koop tijdens EcoHuis Zaait Gezond en de opening van de andere zadenbibs op zaterdag 25 februari 2017. Op die dag zijn er tal van workshops in het EcoHuis over gezond en ergonomisch tuinieren, maar ook over moestuinieren zonder gif of gezonde kippen houden in een stadstuin. Een medisch milieukundige beantwoordt tijdens die dag alle vragen over gezond tuinieren op een gezonde bodem.

Alle info over de analyses is te vinden op de website www.antwerpen.be/gezondegrond. 

Image: 
Stad verkoopt bodemanalysekits aan spotprijzen