Smokey Jo’s Garage is opvolger van Summer Josehine’s (video)

BERCHEM – Vandaag opent Smokey Jo’s Garage in de voormalige opslagplaats van brouwerij De Koninck in de Boogaardstraat de deuren. In deze oase van gezelligheid kan je heel de zomer lang vanaf 4 uur in de namiddag terecht voor food en drinks.

Geen kopie

Smokey Jo’s Garage is de opvolger van Summer Josephine’s. Maar het is er geen kopie van. Conceptbedenker Kasper Stuart vertelt dat Smokey heel het barbecuegebeuren van het culinaire aanbod van Smokey Jo’s Garage onderlijnt. “We hebben een enorme Amerikaanse smoker en fire pit waar we grote stukken vlees op Argentijnse en Zuid-Afrikaanse wijze klaarmaken met veel barbecue flavours en geuren.” legt Kasper uit.  

Wild Jo

Jo verwijst dan weer naar Summer Josephine’s met een knipoog naar Wild Jo van brouwerij De Koninck.  “Het derde deel van onze naam is ‘Garage’ omdat het overdekte deel van ons concept zich in de vroegere garage van de brouwerij afspeelt.”

EK

Daar werd met gebruikte autobusstoelen een EK-voetbaltribune gebouwd. “Voetballiefhebbers die naar Smokey Jo’s Garage komen, zullen bij ons geen enkele match van het EK moeten missen.” vertelt een glimlachende Kasper Stuart die deze plek de naam BUSinessseats gaf.

Buiten

In de enorme binnentuin van brouwerij De Koninck werd met gestapelde paletten en oude golfplaten een volledig restaurant gebouwd. Voor de kinderen zijn er verschillende speelgoedhuisjes en zelfs een tot carwash omgetoverd klimrek.

Gigantische boomhut

Smokey Jo’s Garage beschikt zelfs over een enorme boomhut want Kasper liet in de 130-jarige beukenboom in de binnentuin een gigantische boomhut bouwen. “Onze Devil’s Treehouse biedt plaats aan 25 personen en staat volledig in het teken van craft bier.”

Praktisch

Smokey Jo’s Garage is geopend van 9 juni tot en met 4 september. Je kan er elke dag terecht vanaf 16u. De keuken gaat open om 18u.

Boomgaardstraat 17 www.smokeyjosgarage.be

Image: 
Smokey Jo’s Garage is opvolger van Summer Josehine’s