Sinterklaas komt voor 31ste keer aan in Berchem (video)

BERCHEM - Op de luchthaven van Antwerpen wachten honderden kinderen uit Berchem op de aankomst van Sinterklaas. Met een dansgroep op de tarmac, veel sinterklaasliedjes, allerlei tekeningen en vooral verlanglijstjes voor de heilige man.

Brandweerwagen

Eerst komen de helpers van Sinterklaas aan en dan na toch wel lang wachten Sinterklaas zelf. Niet met een vliegtuig maar met een brandweerwagen van de luchthaven.

Vliegtuigpech

Aan Berchem TV vertelt Sinterklaas waarom. “We hadden vliegtuigpech en moesten op de luchthaven van Brussel landen. Daar werd ik door de brandweer van de luchthaven van Antwerpen met een brandweerwagen opgepikt.” zegt hij.

Braaf geweest?

Op de vraag of de kinderen dit jaar braaf zijn geweest, antwoordt hij voorzichtig. “Ik veronderstel van wel en voornamelijk in Berchem.” aldus de Sint. Daarop riepen honderden kinderen van Berchem zijn naam uit volle borst.

31ste Berchemse Sinterklaasstoet

Nadien trok de Sint in een grote stoet begeleid door muziek- en dansgroepen naar het hart van Berchem. Vanop de praalwagens smeten de pieten zoals gebruikelijk duizenden snoepjes naar de dolenthousiaste kinderen.

Ook voor de soldaten

Eén jonge knaap bracht spontaan enkele snoepjes naar de soldaten die de luchthaven van Antwerpen bewaken. Een hartverwarmend gebaar van deze kleine Sinterklaas dat door deze mannen fel gewaardeerd werd. 

Image: 
Sinterklaas komt voor 31ste keer aan in Berchem