Singel vanaf vanavond afgesloten aan Berchem Station (video)

BERCHEM - Vanaf vrijdagavond 8 maart wordt over de Singel aan Berchem Station een nieuwe voetgangersbrug geplaatst. Hierdoor is vanaf 22u00 de Singel tussen de Borsbeeksebrug en de Posthofbrug afgesloten voor alle verkeer.  

Omleiding

Voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer worden omgeleid via de Uitbreidingsstraat. Autoverkeer moet via de Ring en de op- en afritten Berchem en Borgerhout. De omleiding duurt in principe tot zaterdagochtend 9 maart 10 uur.

Groei Post X

De groei van bedrijvencomplex Post X aan Berchem Station zorgt voor meer gebruikers en bezoekers van de site. Daarom is de nieuwe voetgangersbrug over de Singel noodzakelijk als een veilige en comfortabele verbinding van Post X naar het station en richting stadscentrum.

Klaar in de lente

De nieuwe voetgangersbrug wordt aan de kant van Post X aangesloten op de helling naar het middenplein. Aan de kant van het station zal ze via een trap naar het stationsplein leiden. Er wordt ook een lift geïnstalleerd zodat de brug voor iedereen toegankelijk is. De opening van de brug is voorzien voor het voorjaar van 2019.

Image: 
Singel vanaf vanavond afgesloten aan Berchem Station
Singel vanaf vanavond afgesloten aan Berchem Station