Schoolkinderen leggen nieuw bos aan in Berchem (video)

BERCHEM – De leerlingen van de scholen Het Hinkelpad en Klavertje Vier uit Berchem hebben hun allereerste uitstap naar het nieuwe Toekomstbos aan de Borsbeeksebrug gemaakt.

Meehelpen

De kinderen waren zeer nieuwsgierig want vorig jaar hielpen ze mee met de aanleg van het bos. Toen staken ze samen met nog twee buurtscholen maar liefst 2600 plantjes in de grond. De groendienst van de stad vervolledigde het geheel met acht grote nieuwe bomen: vier haagbeuken, twee appelbomen, een sierkers en een linde.

Waterslang

Vorig jaar werd van de Borsbeeksebrug tot aan de Zurenborgbrug een wandelpad aangelegd. , met als kers op de taart een gloednieuw vlonderpad Over de amfibieënpoel kwam bovendien een vlonderpad. Daar keken de kinderen de ogen uit het hoofd op zoek naar kikkers en andere amfibieën. Eén van de kinderen zei aan Berchem TV dat ze in het water een waterslang had gezien.

Toekomstbos

Het Toekomstbos ligt tussen Ring, Singel, Zurenborgbrug en Borsbeeksebrug. In 2014 werd gestart met de opwaardering van het groen rondom het voormalige korfbalterrein.  Ondertussen is de locatie omgevormd van een drassige grasvlakte naar een rijkelijk beplante groenzone.

Afgelopen winter kwamen er nog 750 heesters, 500 vaste planten en 6 hoogstammige bomen bij.

Image: 
Schoolkinderen leggen nieuw bos aan in Berchem