Ook Berchem deed mee aan Buitenspeeldag (video)

BERCHEM – Naar jaarlijkse gewoonte vond woensdagnamiddag in heel Vlaanderen de negende editie van de Buitenspeeldag plaats. Antwerpen deed ook mee en organiseerde op negentien verschillende locaties tal van activiteiten.

In Berchem was de Buitenspeeldag voor honderden kinderen een plezier van jewelste. In het De Villegaspark namen ze deel aan verschillende sporten en zelfs aan een circusworkshop. Het speciaal aangelegde hindernissenparcours met oude autobanden en balen stro was een succes. Maar vooral op de springkastelen en op de trampolines zoals in Het Prieel leefden de kinderen van Berchem zich naar hartenlust uit. Dat vertellen broer en zus Guido en Anna Steenssens aan Berchem TV.

Jeugddienst Berchem

Samen met verschillende organisaties stond de Jeugddienst van Berchem in voor de logistieke omkadering van de Buitenspeeldag. Magy De Bie van de jeugddienst zei aan Berchem TV dat rond twee uur al 200 speelkaarten aan de kinderen uitgedeeld waren. “Na elk spelletje wordt op de kaart een stempel gezet. In ruil voor een volle kaart krijgen de kinderen een stuk fruit en zelfs een drinkbus.  

Geen TV

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon, Ketnet, VTMKZOOM, Studio 100 TV, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse overheid. De vier televisiezenders gingen tijdens de buitenspeeldag van 13 tot 17 uur op zwart.

Image: 
Ook Berchem deed mee aan Buitenspeeldag