Musa en Mourad zijn sportambassadeur van Berchem (video)

BERCHEM - Samen met Kras jeugdwerk willen Musa en Mourad jongeren meer aan het sporten zetten. Dat leverde hen meteen de titel op van Sportambassadeur van Berchem.

Olympische Spelen

Op 5 augustus starten de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Het district Berchem viert dat met een Olympisch Jaar. Doel is de Berchemnaars zo te motiveren om samen te sporten onder de noemer #TeamBerchem.

Sportambassadeurs

Wie gepassioneerd is door zijn favoriete sport, kon zich engageren als ambassadeur van #TeamBerchem. De ambassadeurs zorgen in de loop van het jaar mee voor sportief plezier in het district. Dit kan door sportinitiaties of een straatfeest met recreatieve sportwedstrijd te organiseren of door wekelijks enkele buren te ronselen om samen te sporten.

Sportkoffer

Tijdens een burendag of straatfeest kunnen Berchemnaars onder meer leren balanceren op een slackline - beter gekend als een evenwichtskoord - of leren speerwerpen met piepschuimsperen. Daarvoor hoeven zij enkel gratis een sportkoffer te ontlenen bij de Berchemse jeugddienst. In deze koffer zitten spelfiches die de spelers op weg helpen. De info staat ook online. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Sportstraat

Echte sportieve buren kunnen een straatcompetitie boeken, met hulp van een buurtsportmonitor. Deze monitor organiseert dan de hele straatcompetitie. Ook dit is gratis. Zo wordt een speelstraat of straatfeest omgebouwd tot een echte sportstraat.
Om de Berchemnaars extra te motiveren zal het district tijdens het Olympische jaar foto’s van sportactiviteiten, sportinfo…delen op de Facebook- en Twitterpagina van het district met de hashtag #TeamBerchem. Inwoners worden opgeroepen hetzelfde te doen.
 

Image: 
Musa en Mourad zijn sportambassadeur van Berchem