Jeugddienst labelt fietsen in scholen van Berchem (video)

BERCHEM – Terwijl de leerlingen van het middelbaar van het Pulhof zich na de lunchpauze op enkele fietsen-op-rollen uitleven, zijn medewerkers van de stad Antwerpen en de jeugddienst van het district Berchem druk bezig met het labelen van fietsen.

Tegen diefstal

“We gebruiken tegenwoordig een speciale sticker waar het rijksregisternummer van de eigenaar van de fiets op gedrukt staat. Die sticker wordt op het frame van de fiets gekleefd en kan nadien niet meer verwijderd worden.” vertelt Anders Megroedt van Buurtregie stad Antwerpen.

Eigenaar vinden

Het label heeft naast het afschrikken van dieven nog een tweede voordeel. “Wij krijgen jaarlijks 2.600 fietsen binnen maar we weten niet van wie ze zijn. Maar dankzij het label kunnen we de eigenaar verwittigen dat zijn fiets gevonden is.” zegt Anders.

Gratis

Benthe Adriaenssens van de Jeugddienst van het district Berchem promoot het labelen van fietsen. “Hier in het Pulhof voorzien we op 4 uur tijd ongeveer 400 fietsen van een gratis label. Naast de voordelen ervan is het voor ons ook een gelegenheid om de jeugddienst van het district bij tieners te promoten.” zegt Benthe.

Verrassing

Deze vrijdag wordt er gratis gelabeld in het Atheneum van Berchem en volgende week in de school De Es. De eigenaars van alle gelabelde fietsen krijgen na het aanbrengen van de sticker nog een kleine smakelijke verrassing. 

Image: 
Jeugddienst labelt fietsen in scholen van Berchem (video) Berchem TV