Foto-expo "Berchem Creative District of Antwerp" bij AXA (video)

BERCHEM – BerchemCreatives is een community van superdiverse creatieve entrepreneurs uit Berchem. Ze maakt er haar missie van om leegstaande winkels, magazijnen en kerken om te vormen tot publieke creatieve hubs waar creatieve ondernemers een podium krijgen voor performances, exposities, inspiratie- en coachingsessies.

Opmerkelijke foto’s

De Antwerpse portretfotograaf Jonathan Ramael fotografeerde deze bekende en minder bekende creatievelingen met hun ‘BERCHEM Creative District of Antwerp’-trui. Onder hen Sergio Herman, Adil Aarab, Dimitri Leue, Kristien Hemmerechts, Arbi El Ayachi, Helmut Lotti, Tom Van Dyck, Veerle Dobbelaere en Koen De Graeve.

Crowdfunding

De truien van Berchem Creatives zijn als crowdfunding verkrijgbaar (50 euro) in alle maten, grey en navy. Er zijn ook t-shirts voor volwassenen (30 euro) en kids (20 euro).

AXA

De foto-expo "Berchem Creative District of Antwerp" loopt nog tot eind februari in het bankkantoor AXA aan de Grote Steenweg in Berchem.

Faces of Antwerp

Naast de foto’s voor Berchem Creatives maakt Jonathan Ramael elke dag een portretfoto in het straatbeeld van Antwerpen. Dit doet hij naar het voorbeeld van Humans of New York. “Antwerpen is een zeer levendige en diverse stad, maar veel van ons verblijven in hun eigen kleine sociale kringen en reiken zelden uit naar anderen.” vertelt hij.

Op die manier verzamelde hij op zijn facebookpagina Faces of Antwerp (https://www.facebook.com/facesofantwerp) al ruim 325 straatportretten. 

Image: 
Foto-expo "Berchem Creative District of Antwerp" bij AXA Berchem TV