Buurtwerk Posthof realiseerde al 12 moestuinen in Berchem (video)

BERCHEM – Bij Buurtwerk Posthof in de Patriottenstraat is volop feest gevierd. Met reden want op drie jaar tijd heeft deze vzw in samenwerking met het district 12 kleine en grote moestuinen op ongebruikte gronden in Berchem gerealiseerd. “Na drie jaar werking hebben we met onze tuiniers en vrijwilligers meer dan 5.000 m² ongebruikte ruimte een nieuwe publieke functie gegeven.” vertelt projectleider Bram Van Hove aan Berchem TV.

De bedoeling van het project is volgens Bram enerzijds gezonde voeding toegankelijk maken. “We willen mensen de kans geven om zelf hun groenten te kweken.  Maar anderzijds zijn onze moestuinen ook een belangrijk sociaal element om buurten en mensen samen te brengen.” zegt hij.

Bram hoopt dat hij in de toekomst samen met de stad nog veel gronden publiek kan maken om er groenten te telen.

Moestuingroentje

Nieuwkomer Bart De Wilde noemt zichzelf een moestuingroentje. Hij wil zo snel mogelijk naar zijn tuin in de bibliotheek want hij heeft vers plantgoed gekocht dat snel de grond in moet. Het is voor hem het eerste seizoen. “Ik heb er veel goesting in en ik ben heel nieuwsgierig. Maar met veel liefde, een beetje water en zonneschijn komt het wel goed.” zegt hij overtuigend.

Tewerkstelling

Er zijn 3 mensen sociaal tewerkgesteld voor de aanleg van de tuinen, het onderhoud, het voorkweken van plantgoed en zelf groenten telen. Deze mensen draaien twee seizoenen mee in het project en krijgen ondertussen intensieve begeleiding om door te stromen naar vast werk.

Meewerken

Wil je meewerken aan een moestuin in je buurt? Neem dan contact met Buurtwerk Posthof via www.buurtcentrum-posthof.be of mail naar info@posthofvzw.be.

 

Image: 
Buurtwerk Posthof realiseerde al 12 moestuinen in Berchem