Berchem heeft nu ook een Buurderij (video)

BERCHEM – Een week geleden opende Buurderij De Veldekens haar deuren in de Berchemstadionstraat 8 te Berchem. Lokale Boeren laten je daar van 15u30 tot 17u00 proeven van hun eigen geteelde, gekweekte of ambachtelijk bereide producten. Nadien kan je er elke vrijdag terecht voor het afhalen van lokale groenten, fruit, brood, zuivel, vleeswaren, streekproducten en artisanale bereidingen die je op voorhand online kan bestellen via www.boerenenburen.be.

Netwerk

“Boeren & Buren” is een netwerk in de zogenaamde “Korte Keten 2.0” dat consumenten en lokale producenten samenbrengt via een intuïtief en gebruiksvriendelijk webplatform. Het werd in mei vorig jaar gelanceerd en intussen kent België al een 70 tal Buurderijen. Vlaanderen heeft er 25, Brussel meer dan 10 en nu is er dus ook een Buurderij in Berchem.

Sociaal ondernemerschap

Om het concept te doen werken doet Boeren & Buren beroep op lokaal ondernemende mensen, de zogenaamde Buurderij-Verantwoordelijken. In Buurderij De Veldekens is dat Marleen De Gruyter die door haar passie voor koken op zoek ging naar goede producten. “Ik ontdekte dat zo’n Buurderij aan een eerlijke prijs kwaliteitsvolle producten levert. En toen ik vaststelde dat ons district nog geen Buurderij had,  was mijn besluit snel genomen.” vertelt Marleen.

 

Buurderij De Veledekens

Berchemstadionstraat 8 te Berchem

Elke vrijdag van 15u30-17u

Image: 
Berchem heeft nu ook een Buurderij (video)