7 van de 10 pop-up’s blijven (video)

BERCHEM - Sinds begin mei huizen er weer verschillende, kleurrijke pop-upwinkels in de Driekoningenstraat en in de Statiestraat. Met de vierde editie van Pop up to Date wil het districtsbestuur van Berchem een creatief antwoord bieden op het probleem van leegstand.

Creatief

Tegelijkertijd wil het jonge, creatieve ondernemers de kans geven om hun werk aan een breed publiek te tonen. Daarom krijgen 14 beloftevolle creatieve starters de kans om hun producten, diensten en ideeën gedurende twee maanden voor te stellen in 10 leegstaande winkelpanden.

De Pop Up To Date van dit jaar wordt georganiseerd door de Cultuurantenne van het district in samenwerking met Creative Cities, het brein achter het evenement Berchem Creatives.

Succesvolle formule

Uit de vorige edities bleek dat deze formule succesvol is. “Zeven op de tien ondernemers die aan Pop up to Date deelnamen, hebben na afloop de stap naar een permanente winkel gezet.” zegt districtsvoorzitter Evi Van der Planken.  Veel panden die langdurig leegstonden, werden kort na het project verhuurd of verkocht. De pop up winkels geven de buurt een zichtbare boost. 

Divers aanbod

Het aanbod in de pop up winkels is dit jaar zeer divers. Naast winkels met handgemaakte, originele producten zijn er dit jaar ook verschillende belevingsshops: een smaakvol beautysalon, een afterwork pingpongclub, een reeks creatieve ateliers voor jong en oud. Er is voor elk wat wils. 

De pop-upshops zijn open van 4 mei tot 1 juli op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 en 18 uur

Meer informatie over de pop up winkels: www.popuptodate.be

ELINE VAN REE

Driekoningenstraat 20

De Antwerpse kledingontwerpster Eline Van Ree haalt haar inspiratie bij kunstenaars als Picasso en... sterke vrouwen. Zoek en vind in deze pop-up grafische prints, natuurlijke materialen en heel veel kleur. ‘Borgerhout meets Barcelona’, want de kleding laat Eline in de Catalaanse hoofdstad naaien.

VIERT!

Driekoningenstraat 51

In deze pop-up timmert, smeedt, boetseert, breit en naait een creatief viertal er twee maanden lang lustig op los. NUÏ organiseert regelmatig handwerkateliers. Je vindt hier ook Pljoesjkin’s meubeltjes en decoratie, Zilver-Linde’s unieke zilveren juwelen en handgemaakte meubels en ook keramiek van STUDIO ELLEFANT. 

KING OF PONG SOCIAL KLUB

Driekoningenstraat 88

In de voormalige supermarkt Peeters-Govers vind je deze knotsgekke nieuwe afterwork hotspot van Berchem. Pingpongtafels op losse schroeven, rare spelregels en übercoole events. Ook als je niet kan pingpongen, amuseer je je hier te pletter!

DAS PATIO ism KEYSERDESIGN

Statiestraat 9

Das Patio is een ontwerpatelier voor ruimtelijke vormgeving dat ook buiten de interieur-lijntjes kleurt. In deze pop-up creëren ze de juiste sfeer waarbinnen de Raw-Design tafel van Keyserdesign zijn plaats vindt. Die laatste speelt met een combinatie van meubel- en industriële technieken en experimenteel handwerk.

MCLX

Statiestraat 25

In deze creatieve hub kunnen muziekfanaten en culturele avonturiers hun hart ophalen. Naast een platenverkoop organiseert MCLX ook akoestische sessies, filmvertoningen en artist talks. 

BLONDE POP-UP SALON

Statiestraat 53

Een korte make-over of een uitgebreide make-up en hairstyling? Bij Blonde ben je aan het juiste adres. Deze beauty met brains geeft ook workshops rond avondmake-up, opsteekkapsels en Arabische make-up voor professionelen en liefhebbers.

OPHELIA LINGERIE & LA PETITE CURIEUSE

Statiestraat 122

Ophelia lingerie staat voor fijne, handgemaakte lingerie in zachte materialen en flatterende kleuren, die elk vrouwelijk lichaam flatteert. En daar sluiten de juwelen van La Petite Curieuse mooi bij aan. Naast de vaste collectie werkt Jasmine ook op maat, een must!

TANGERINE SUNSHINE

Statiestraat 124

Sluit je ogen en beeld je in dat je naar het strand rijdt: een prachtige ondergaande zon, palmbomen die je verwelkomen op een beachparty met een 80s vibe en pompende muziek... Katrien Van Haver vertaalt dat gevoel in een vrolijke t-shirt- en sweatercollectie met zelfontworpen prints. Van 4 mei tot 30 juni te ontdekken in haar winkeltje in de Statiestraat 124. Katrien doet dit gelijktijdig met Pop Up To Date, maar wel volledig op eigen houtje. Stoer!

WALRUS & VLINDER

Statiestraat 126

'I won’t grow up' is het lijflied van Walrus & Vlinder. Je vindt hier duurzaam speelgoed, kinderjuwelen en bijzondere kinderkamerdecoraties, maar ook een workshop speelgoed maken met huis-, tuin- en keukenmateriaal. Ideaal om de zomervakantie te starten dus. Wel de kids meebrengen natuurlijk!

DE COLLECTIE BOETIEK

Statiestraat 133

De Collectie Boetiek is niet zomaar een hippe tweedehandswinkel, maar een samenwerking van Kringwinkel Antwerpen met vier andere Antwerpse non-profitorganisaties. Zij zamelen lokaal kleding en accessoires in; de mooiste stukken verkopen ze hier.

TOKO 139

Statiestraat 139

Een gloednieuwe creatieve bruishaven van Creative Cities en Kif Kif. Wie je daar kunt ontmoeten:

•             BiCi D’iCi: iedereen is welkom om aan fietsen te sleutelen in dit open atelier, alleen of samen met Dimitri. Je kan ook een workshop bike repair of bike makeover volgen.

•             Fika: lekker, eerlijk en gezond eten zonder kapsones. Graag met producten van bij ons, maar gebeten door smaken uit heel de wereld.

•             Seek ’n Hide: een opkomend streetwearlabel voor mannen met een focus op duurzaamheid. Lokaal en ecologisch verantwoord geproduceerd tegen een eerlijke prijs.

•             Frommelrommel bedrukt sweaters en tote bags met Antwerpse quotes en humoristische tekeningen: steeds herkenbaar en geïnspireerd op het dagelijkse leven.

 

Image: