250 leerlingen op eerste G-sportdag van Berchem (video)

BERCHEM – De focus tijdens de eerste G-Sportdag van het district Berchem lag niet alleen op zelf sporten met een handicap maar ook op inclusief sporten. Thibeau Bastien en Quinten Bruyninckx, twee Belgische atleten die in 2015 goud wonnen op de Special World Games in Los Angeles, gaven hier uitleg bij.

Kennismaken

Ook Belgisch kampioene rolstoelbadminton Ann De Raeymaecker was er bij. Zij liet de kinderen kennismaken met deze sport. Aan Berchem TV vertelden de Leerlingen van het Koninklijk Atheneum Berchem, Lyceum Groenhout Berchem en Wilibrordus-Heilige Familie wat ze ervan vonden.

Samenwerking

In totaal werkten een tiental Antwerpse clubs met een G-sportwerking mee aan de sportdag. Zij lieten de 250 leerlingen kennismaken met G-sporten zoals rolstoelbadminton, bocce, netbal, rolstoeldans of -tennis en laten hen inclusief (of unified) sporten tijdens basketbal, hockey, karate, korfbal en voetbal.

De G-sportdag is een samenwerking tussen het district Berchem, Antwerpse sportclubs, de provincie Antwerpen en Special Olympics Belgium.

Image: 
250 leerlingen op eerste G-sportdag van Berchem (video)