“Gitschotel Popt” geeft Gitschotellei duw in de rug (video)

BERCHEM - Het project Gitschotel Popt wil met twee pop-upwinkels een creatieve boost geven aan de Gitschotellei.  De districten Berchem en Borgerhout werkten hiervoor samen met de buurtbewoners. "De Gitschotellei had echt nood aan een boost. Samen met Borgerhout en de buurtbewoners hebben we gezegd dat we voor één Gitschotellei gaan en we zijn er volledig voor gegaan,” zegt de districtsburgemeester van Berchem Evi Van der Planken.

Gitschotellei 82

De eerste pop-up, Pand 82, wordt bemand door Billie, Juan en Jill van Collectief Smitten. Het zijn drie ontwerpers met elk een eigen passie binnen de wereld van juweelkunst.

“Mijn edelplastcollectie is een upcyclingproject waarmee ik sierraden van kabelafval maak. Eerst weef ik mijn kabels en met smelt- en perstechnieken creëer ik nieuwe patronen,” vertelt Billie Van Nieuwenhuyzen. In pand 82 verkoopt Lies van Driel er ook collages.

Gitschotellei 250

In de tweede pop-up bieden acht creatieve ondernemers hun producten of workshops aan. Hart en Ziel biedt er bijvoorbeeld speciale kamerplanten aan. “Wij verkopen alles wat het hart verwarmd en voornamelijk groen in huis. Wij spelen heel hard in op de huidige trend Urban Jungle.,” legt Gitte Van Tilborg van Hart en Ziel uit.

Patch Club

In dezelfde pop-up verkoopt The Patch Club fraaie patches. “Wij hebben zelf een borduurmachine aangeschaft en ontwerpen en maken deze patches zelf in ons atelier,” zeggen Sharon Lichtfeld en Kim Bollaert van The Patch Club.

Mini et Moi

Magali Marinus van Mini et Moi verkoopt ter plaatse ‘quality time in a box’ voor ouder en kind. “Dat zijn dozen zoals de klassieke koekjesbakkendoos waar het deeg, de vormpjes en zelfs de schortjes voor kind en ouders zitten. We hebben ook een herfstwandelingendoos met leuke jasjes en proefbuizen voor in het park,” verduidelijkt Magali.

Niet alleen

Pand 250 huisvest in het totaal acht creatieve ondernemers. Recycledij tovert bijzondere kinderkledij, kersenpitkussens en andere gadgets uit oud textiel. Koekenbak verkoopt koekjes, taarten en cupcakes. Bij Santé volgt men op vrijdag yoga light of boekt men een shiatsu-sessie. Bij Niet Nu Laura kan men terecht voor leuke postkaarten, T-shirts en pins. En ook hier verkoopt Lies Van Driel haar collages.

Etalagewedstrijd

Maar ook buurtbewoners en kunstenaars doen mee. Zij transformeerden 27 etalages op de Gitschotellei. Met dikwijls verbluffende resultaten. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een zoekwedstrijd langs de verschillende etalages en maken kans op een mooie prijs. Meer info en het deelnameformulier is te vinden in de deelnemende winkels.

Praktisch

De pop-ups zijn geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag, telkens van 11 tot 18 uur. De websites www.berchem.be/gitschotelpopt of www.borgerhout.be/gitschotelpopt tonen gedurende de hele periode een overzicht van het aanbod en de workshops. 

Image: 
“Gitschotel Popt” geeft Gitschotellei duw in de rug Berchem TV
“Gitschotel Popt” geeft Gitschotellei duw in de rug Berchem TV
“Gitschotel Popt” geeft Gitschotellei duw in de rug Berchem TV
"Gitschotel Popt” geeft Gitschotellei duw in de rug Berchem TV
"Gitschotel Popt” geeft Gitschotellei duw in de rug Berchem TV Magali Marinus Mini et Moi
"Gitschotel Popt” geeft Gitschotellei duw in de rug Berchem TV Gitte van Tilborg Hart en Ziel
“Gitschotel Popt” geeft Gitschotellei duw in de rug Berchem TV Sharon Lichtfeld Patch Club
“Gitschotel Popt” geeft Gitschotellei duw in de rug Berchem TV Billie Van Nieuwenhuyzen
“Gitschotel Popt” geeft Gitschotellei duw in de rug Berchem TV
“Gitschotel Popt” geeft Gitschotellei duw in de rug Berchem TV